Marc Overmars

“Overmars heeft nu meer vrijheid en slagkracht, TH afgelopen jaren te stroperig”

Marc Overmars heeft vorige week, op initiatief van de AFCA Supportersclub, een gesprek gehad met een delegatie van de Ajax-supportersgroepen. De Ajax-directeur werd samen met operationeel directeur Rutger Arisz aan de tand gevoeld over het reilen en zeilen binnen het Technisch Hart en de teleurstellende sportieve prestaties van Ajax dit seizoen. Er waren twee opvallende afwezigen: algemeen directeur Edwin van der Sar was voor een congres in Engeland en Bergkamp was er gewoon niet.

“Wij wilden zelf horen vanuit de directie hoe het gekomen is dat Ajax in deze situatie is beland, nadat er in mei nog een Europese finale is gespeeld”, schrijft de AFCA Supportersclub op haar facebookpagina. Een landstitel of nog liever de dubbel is een vereiste na de afgang in Europa.

“Overmars geeft toe dat het de afgelopen jaren te stroperig is gegaan, waarbij er niet met volle snelheid zaken konden worden geregeld”, schrijft de supportersclub verder in het verslag. Volgens Overmars zou zeker één transfer zijn mislukt, vanwege het trage handelen van de Amsterdamse club. Het zou daarbij waarschijnlijk gaan om de mislukte transfer van Richarlison. De Braziliaan vertrok daarop naar Watford.

Overmars heeft sinds een dikke week meer zeggenschap over het aan- en verkoopbeleid. Als het Technisch Hart geen overeenstemming bereikt over een transfer dan beslissen de nieuwbakken voorzitter van het TH samen met Edwin van der Sar wat er zal gebeuren. “Overmars gaf aan dat hij nu meer vrijheid en slagkracht heeft en de randvoorwaarden aanwezig zijn zodat het Technisch Hart sneller kan handelen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.