Justin Kluivert

Overmars over contract Kluivert: “Nog steeds hoop dat het goed komt”

Gisteren kondigde Justin Kluivert aan dat hij zijn contract bij Ajax niet gaat verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt tot 2019. De Amsterdamse club moet zeer snel beslissen of ze de 19-jarige Ajacied aan zijn contract zullen houden of dat ze hem de komende zomer zullen verkopen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft nog steeds de illusie dat de linksbuiten zal bijtekenen bij Ajax.

“Ik heb nog steeds de hoop dat het goed komt”, vertelt Overmars vrijdagavond. “Justin blijft een echte Ajax-speler in hart en nieren.” Volgens de directeur is het voor Kluivert het beste om bij Ajax te blijven. “Hij is een fantastisch talent, maar hij heeft de wedstrijden in de Eredivisie nodig om nog beter te worden”, zegt Overmars in het programma Inside Ajax.

Toch zal Ajax niet het eigen salarisplafond oprekken om het talent binnenboord te houden. De Telegraaf meldde onlangs dat Kluivert anderhalf miljoen euro bruto zou willen verdienen. “Dat tienvoudige kunnen ze ook ergens anders verdienen. Een contract is natuurlijk eindig en hij heeft het recht om niet bij te tekenen.”

Maar wat zal er gebeuren als Kluivert echt niet zal bijtekenen? Zal hij dan bij de A-selectie blijven of wordt hij gedegradeerd naar Jong Ajax? “We hebben hetzelfde gehad met Niklas Moisander, die ook weg wilde. Maar Stefano Denswil was nog niet klaar om hem op te volgen. Trainer Frank de Boer zei: ‘Dat gaat me punten kosten'”, zo houdt Overmars de opties open.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Inside Ajax

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.