Marc Overmars

Overmars over transfers Tadic en Blind: “Wat mij betreft is dit pas het begin”

Normaal kapen de clubs uit de Premier League spelers weg bij Ajax. Dit seizoen is het echter andersom. Met Dusan Tadic en Daley Blind heeft de Amsterdamse club twee spelers gehaald die ieder vier seizoenen bij respectievelijk Southampton en Manchester United hebben gespeeld. Volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars zal het beleid van Ajax een verandering ondergaan.

“Ik weet niet of het een trendbreuk is maar dat we op het gebied van salaris omhoog willen is heel belangrijk, denk ik. Wat dat betreft zaten we eerst nog op het niveau van Feyenoord en PSV. Nu gaan we daar overheen. Wat mij betreft is dit pas het begin”, zegt Overmars in gesprek met het Algemeen Dagblad. Met Tadic en Blind had Ajax een goede timing: “Het moet net goed vallen. We hebben ook contact met de Ajax-jongens die bij Tottenham Hotspur voetballen (Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen, red.). Die zeggen wel dat ze ooit weleens terug willen maar dat moet dan net goed vallen.”

Overmars wilde voor de wedstrijden met Sturm Graz de selectie compleet hebben. Daarom betaalde Ajax meer voor Daley Blind: “Als we nog zes weken hadden gewacht met Daley was het aankoopbedrag veel lager geweest. Maar dat wilden wij dus niet”, aldus de Ajax-bestuurder. “We wilden het snel in orde maken. Mensen zeggen over ons dat het kapitaal op het veld moet staan. Dat is zo maar men vergeet weleens dat we dat al hadden staan met spelers als David Neres en Hakim Ziyech.”

Overmars kreeg deze keer wel de steun van de directie en Raad van Commissarissen in de zoektocht naar versterkingen. Danny Blind, de vader van Daley, zit ook in de RvC, maar hij had geen hand in de transfer van zijn zoon: “Die heb ik de afgelopen weken niet gesproken. Dat willen we strikt gescheiden houden”, aldus de directeur.

Voor Tadic was er veel belangstelling, maar Ajax had nog een voordeel op die andere clubs: “Voor Tadic was Ajax altijd al iets magisch. Eigenlijk had hij na zijn periode bij Twente naar Ajax moeten komen”, zegt Overmars. De 45-jarige Ajacied was wel opgelucht toen de transfer definitief was. “Toen ik bij Southampton op de tribune zat en hem twee keer zag scoren, kroop ik wel even in elkaar”, aldus de opgeluchte Overmars.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.