Overmars rekent niet op komst Maher

Adam Maher wordt in heel Nederland genoemd als opvolger van Christian Eriksen bij Ajax, indien de Deen vertrekt naar het buitenland. Marc Overmars rekent echter niet op de komst van de international. “Ze zouden beiden bij Ajax kunnen spelen”, zegt hij over Maher en Marco van Ginkel, de andere naam die rondzingt in Amsterdam. “Maar ik zie dat niet zo een-twee-drie gebeuren. Soms kun je beter geduld hebben en eigen spelers testen.”

1367495077

Overmars is duidelijk, Ajax wil niet zomaar een speler van buitenaf halen. “We hebben ook een aantal jongens er achter zitten. Davy Klaassen… Lucas Andersen… is Viktor Fischer de linksbuiten of iemand die op hun plek op het middenveld goed uit de voeten kan?”, stelt hij zich de vraag. “Daar zit een risico aan, aan de andere kant zie ik niet veel clubs die de bedragen voor Maher en Van Ginkel kunnen betalen.”

Het financiële plaatje is dus het grootste obstakel. “We hebben namen en ideeën in ons hoofd zitten en werken vanuit een andere mindset. We willen duidelijkheid uitstralen naar de mensen toe. Als we een bepaalde speler willen, dan proberen we het. Wordt er niet op gereageerd, dan gaan we verder. We hebben een financiële grens en daar gaan we niet meer over. Wie weet beland je bij de derde of vierde speler die op je lijst staat.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.