Marc Overmars

Overmars speelt het hard: “Het is een lastige markt”

Ajax heeft nog vier weken om de broodnodige aankopen te doen. Dat de Amsterdamse club dun in de verdedigers zit was al vele maanden bekend, maar de directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft schijnbaar geen haast.

Gisteren mislukte de transfer van de Braziliaanse aanvaller Richarlison definitief. Ajax wilde voor de speler van Fluminense niet verder gaan dan 12 miljoen euro.

Ajax speurt verder naar spelers in Brazilië en de rest van Zuid-Amerika. “We waren daar niet zo actief”, zegt Overmars tegen De Telegraaf. Maar dat veranderde want de directeur ziet dat Zuid-Amerikanen iets extra’s brengen. “Davinson Sanchez brengt bijvoorbeeld iets anders dan in de Eredivisie is te vinden.”

Overmars valt niet te benijden, want in Zuid-Amerika gelden andere regels en wetten. “Het is een lastige markt, omdat veel spelers in handen van grote investeerders zijn. Brazilië is het moeilijkst, omdat ze daar per dag de spelregels veranderen. Maar voor ons is het dan: tot hier en niet verder”, zegt Overmars over de mislukte Richarlison-transfer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.