Overmars: “Spelers hebben ook vaders, moeders, opa’s en oma’s”

Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars denkt dat veel voetballers bang zijn om nog te spelen zolang het coronavirus nog zeer actief is. De aanvoerders van de Eredivisie-clubs eisen nu een verklaring van het RIVM voordat ze weer het veld opstappen voor de training, meldt De Telegraaf.

Overmars: „Spelers hebben ook vaders, moeders, opa’s en oma’s. En ze zeggen dat het toch niet lekker voelt om eventueel de besmettingsbron te zijn van een familielid dat heel erg ziek kan worden of zelfs kan doodgaan. Ze zijn bang en snappen niet dat zelfs de volksgezondheid moet wijken om door te voetballen”, aldus de directeur in gesprek met de ochtendkrant. Financieel zijn de klappen al voelbaar.

„Wij worden keihard geraakt”, gaat de Ajacied verder. Inkomsten (recettes, bepaalde sponsordeals etc.) zijn opgedroogd. De vaste lasten van onder meer de spelerssalarissen en het personeel blijven. „Maar het allerergste is dat de transferopbrengsten verdampen. Van sommige clubs had ik de handtekeningen bijna onder het contract staan, maar die transfers zijn nu hoogst onzeker”, zegt Overmars zonder namen van spelers te noemen. „Dit is geen klaagzang, maar wij hebben nu eenmaal de duurste huishouding, waardoor transfers nodig zijn. In absolute getallen worden wij het hardst geraakt van alle Nederlandse clubs.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.