Marc Overmars

Overmars vol vertrouwen: “Een nieuw, sterk elftal opbouwen kan snel gaan”

Frenkie de Jong vertrekt naar FC Barcelona en de verwachting is dat meer spelers zullen vertrekken bij Ajax. Helemaal na de sensationele 1-4 zege in Madrid. Directeur Spelersbeleid Marc Overmars blijft opmerkelijk kalm onder het naderende transfergeweld.

“Het is een illusie dat we dit elftal bij elkaar kunnen houden. Het was al een flinke klus om dat dit seizoen voor elkaar te krijgen, omdat we een jaar geen Europees voetbal hadden gespeeld”, zegt Overmars in gesprek met De Telegraaf. “We weten dat er in juli jongens zullen vertrekken”, gaat de Ajax-bestuurder verder. “Dat gebeurde na de finale van de Europa League ook. En kijk waar we nu staan. Een nieuw, sterk elftal opbouwen kan snel gaan.”

Ajax zal weer de beurs trekken mochten er spelers vertrekken. Aan het begin van dit seizoen werden er flinke transferbedragen én salarissen uitgetrokken voor Daley Blind en Dusan Tadic. Overmars: “Al gaat het niet om veel geld uitgeven om het uitgeven. Maar voor de spelers die we willen hebben, zullen we ver gaan. Soms moet je nu eenmaal meer investeren. Ik heb er vertrouwen in en er een goed gevoel over dat het in orde komt.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.