Marc Overmars

Overmars vreest geen leegloop bij Ajax: “Zullen er niet meer dan vijf zijn”

Marc Overmars is niet bang voor een grote leegloop bij Ajax na dit huidige seizoen. De enige speler die tot nu toe is verkocht heet Frenkie de Jong. De 21-jarige international zal volgend seizoen de kleuren verdedigen van FC Barcelona. De directeur voetbalzaken verwacht na De Jong niet meer dan vier transfers (vijf inclusief De Jong). De Ajax-directeur is zich al druk aan het oriënteren op de transfermarkt.

„Er zullen zeker nog wel een aantal belangrijke spelers vertrekken, maar dat zullen er niet meer dan vijf zijn”, zegt Overmars in gesprek met Inside Ajax. „De kunst is, en daar zijn we met de scouting druk mee bezig, dat we het weer goed opvangen. Twee jaar geleden stonden we in de Europa League-finale en nu staan we hier.” ‘Hier’ is voorlopig de kwartfinale van de Champions League, de bekerfinale en de tweede plek in de eredivisie. „Dat is niet heel slecht”. aldus de bestuurder.

Spelers verkopen zal niet moeilijk worden voor Overmars, want de Ajax-spelers zijn hot in heel Europa. Vervanging regelen is een andere zaak. „Sommige spelers zijn onvervangbaar, die worden eens in de twintig jaar geboren. Ik wil geen namen noemen, maar dat is een feit. Ik zie een uitdaging om goede vervangers te halen. Het wordt niet makkelijk, maar ik ben er niet bang voor”, zegt de voormalige speler van Ajax, Arsenal en Barcelona.

Ajax heeft veel geld en winkelen in de Premier League is sinds de transfers van Dusan Tadic (Southampton) en Daley Blind (Manchester United) geen uitzondering meer. „Het gaat om de motivatie die dat soort spelers hebben. Klaas-Jan Huntelaar is een fantastisch voorbeeld. Hij is net 35 geworden, maar brengt nog steeds zoveel energie. Net als Tadic en Blind. Dat zijn dus twee voltreffers geweest. Het zou goed kunnen dat we weer zulke type spelers aan onze selectie gaan toevoegen.”

Toch blijft de Eredivisie ook een jachtterrein voor de Amsterdamse club. „Het is belangrijk dat we eerst in Nederland kijken. Al is het voor spelers niet altijd gemakkelijk om van de Nederlandse subtop de stap te maken naar meedoen op Europees niveau. Maar we kijken zeker binnen Nederland. Wie weet komt daar ook nog wel wat vandaan”, zo besluit Overmars.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Inside Ajax

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.