Overmars: “Wij wisten wat Antony allemaal kon”

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is tevreden over de eerste stappen van Antony bij Ajax. De Ajax-directeur legt aan Voetbal International uit hoe de transfer van de Braziliaan tot stand is gekomen.

Overmars legde de 20-jarige speler vast toen hij net bezig was aan een mindere periode. “In de periode dat veel kapers op de kust lagen om de nieuwe lichting talenten te aanschouwen, had Antony een terugslag. Iets, dat zo veel talenten ervaren, maar waardoor hij niet direct werd opgepikt”, vertelt Overmars aan het voetbalweekblad. “De grote clubs hadden hun aandacht verschoven, maar wij wisten wat hij allemaal kon en mede daardoor konden we andere clubs te snel af zijn, toen Antony vorig jaar weer steeds beter in vorm kwam.”

Ajax staat er goed op in Brazilië. Dit vanwege de goede resultaten in de Europese voetbaltoernooien en door het goede spel van de andere Braziliaan David Neres. “Dat was ook bij Antony bekend. Het sprak direct bij hem tot de verbeelding. En met David Neres hebben we natuurlijk ook naam gemaakt. Hij heeft zich bij ons ontwikkeld, ook tot international van Brazilië.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.