Marc Overmars

Overmars wil talenten niet laten gaan: “Ze zijn allebei erg jong om te vertrekken”

Justin Kluivert en Matthijs de Ligt zitten nu bij het Nederlands Elftal. De eerste 18-jarige kan vanavond wellicht zijn debuut maken. Zijn leeftijdsgenoot De Ligt heeft er al drie interlands opzitten. Beide Ajacieden staan in de nadrukkelijke belangstelling van de rijke buitenlandse clubs. De bondscoach Ronald Koeman en Ajax-directeur Marc Overmars vinden het beide veel te vroeg om nu al een overstap te maken.

Koeman was gisteren al duidelijk over de toekomst van Kluivert. “Laten we hopen dat dit soort jonge spelers wat langer in Nederland blijft om elke week te voetballen en zich verder te ontwikkelen. Ik beslis dat niet, maar het zou wel het beste zijn”, aldus de bondscoach gisteren op de persconferentie. “Ik heb het hier met Justin over gehad. Hij is nu met Ajax in gesprek over contractverlenging. Kluivert is pas 18 en in mijn ogen is dat te jong om naar de Premier League te vertrekken”, aldus de duidelijke mening van de voormalige trainer en speler van Ajax, PSV en Feyenoord.

Marc Overmars is het volledig eens met de Nederlandse bondscoach. Gisteren meldde de Spaanse media nog dat Ajax 60 miljoen euro eist voor Matthijs de Ligt. Overmars wil niet ingaan op deze transferprijs, maar de bestuurder is wel duidelijk over waar de toekomst van de beide jongelingen zou moeten liggen. “We willen dat Matthijs blijft”, zegt Overmars tegen De Telegraaf. Hetzelfde geldt voor Kluivert. “Ze zijn allebei erg jong om te vertrekken”, zo besluit de Ajax-directeur.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.