Marc Overmars

“Overmars wilde Laudrup en wil geld laten rollen”

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is niet de enige schuldige aan het warrige transferbeleid van Ajax, meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zijn ook de RvC, Edwin van der Sar en vooral Dennis Bergkamp een remmende factor in de ontwikkeling van de Amsterdamse club.

Overmars wil ”het geld laten rollen”, maar hij wordt met de aankopen vaak dwarsgezeten door de RvC (Raad van Commissarissen). Vooral Leo van Wijk en Theo van Duivenbode zouden geen fan zijn van de duurdere aankopen.

Ook wilde de oud-speler van Ajax, Arsenal en Barcelona ingaan op de wensen van de toenmalige Ajax-trainer Peter Bosz. Dat betekende dat Overmars keeperstrainer Carlo L’Ami, inspanningsfysioloog Björn Rekelhof en assistent Bergkamp uit de staf van Ajax 1 wilde halen. Edwin van der Sar, voorzitter van het Technisch Hart, voorkwam dit en Bosz vertrok daarop naar Borussia Dortmund.

Keizer werd de opvolger van Bosz, maar ook dat was tegen de wil van Overmars. De directeur spelersbeleid zag liever Michael Laudrup als hoofdtrainer van Ajax met Marcel Keizer als assistent. De huidige trainer van Ajax zou zich dan rustig kunnen ontwikkelen onder de Deense coach. Bergkamp en Van der Sar vonden echter dat Keizer wel klaar was voor het hoofdtrainerschap.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.