Marc Overmars, de directeur spelersbeleid van Ajax, ligt de laatste maanden onder vuur. In gesprek met de NOS probeert de bestuurder tekst en uitleg te geven over het, voor de buitenwereld, trage aankoopbeleid van de Amsterdamse club.

“Misschien zetten we wel te veel in op eigen jeugd. We houden vaak in onze selectie een plekje open voor eigen spelers. Maar als het dan in de voorbereiding tegenvalt, kom je klem te zitten”, zegt de kritische Overmars. “Zetten we niet te veel in op eigen jeugd? Die vraag moeten we onszelf intern kritisch stellen”, zegt hij over deze zaak.

Ajax lijkt zeker nog één speler te kopen. De Oostenrijkse verdediger Maximilian Wöber. “We zijn al twee maanden met hem bezig. In het begin leek het niet te lukken. Hopelijk kunnen we het nu snel afronden. Maar vergeet niet dat Sinkgraven en Viergever ook gewoon op de plek van Sánchez kunnen spelen”, is de opmerkelijke conclusie van Overmars, die zichzelf ook kritisch bekijkt. “Misschien hebben we enkele kansen laten liggen.” Dit gaat niet over Haps en Larsson die beiden te licht worden bevonden door Ajax en nu voor Feyenoord uitkomen.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)