Kasper Dolberg I

Overtuigend Ajax door naar kwartfinale Europa League

Ajax heeft op overtuigende wijze de kwartfinale van de Europa League bereikt. De Amsterdammers wonnen donderdagavond met 2-0 van de Deense tegenstander FC Kopenhagen. Al voor rust wist Ajax een geruststellende voorsprong te pakken dankzij goals van Bertrand Traoré en Kasper Dolberg. Na rust waren er kansen op meer goals en werd Kopenhagen nauwelijks gevaarlijk.

Na de 2-1 nederlaag van vorige week was het vanavond voor Ajax zaak om in eigen huis te winnen. In een rommelige openingsfase raakte Joël Veltman geblesseerd nadat hij zelf een tacklede. Kenny Tete verving hem en even later maakte Bertrand Traoré halverwege de eerste helft de openingstreffer. Amin Younes kwam naar binnen en schoot. De rebound was vervolgens voor Traoré: 1-0.

Het doelpunt gaf Ajax vertrouwen. De ploeg ging op zoek naar een tweede goal, terwijl Kopenhagen vrij weinig in te brengen had. Vlak voor rust ging verdediger Okore in de fout en wees de scheidsrechter naar de stip. Dolberg ging neer en pakte de bal zelf op. De Deense spits bleef koel: 2-0. Een ideale uitgangspositie voor de tweede helft.

Na rust nam Ajax weer direct het heft in handen en kreeg het meerdere grote kansen op de derde goal. Traoré was dichtbij en Dolberg raakte de paal. Bij de spaarzame momenten dat Kopenhagen aan probeerde te dringen, liet de Ajax-verdediging zich gelden. De 17-jarige Matthijs de Ligt blonk uit, net als Davinson Sánchez, die vrijwel alle kopduels won. Ook Nick Viergever speelde een uitstekende partij als linksback. Hij hield Daley Sinkgraven op de bank.

In de slotfase kreeg Ajax nog flinke kansen op de 3-0 in de uitverkochte Amsterdam Arena. Het publiek kreeg geen derde goal te zien, maar kon wel juichen na 94 minuten. Ajax bereikte zo voor het eerst in veertien jaar de kwartfinale van een Europees toernooi. In de eerste wedstrijd van de kwartfinale mist de ploeg wel Lasse Schöne, die een gele kaart pakte.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman (20. Tete), Sánchez, De Ligt, Viergever; Schöne, Ziyech, Van de Beek (76. De Jong), Traoré (81. Kluivert), Dolberg, Younes.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Dennis de Bruin

Dennis de Bruin