Overtuigend Ajax werkt aan doelsaldo tegen kansloos Willem II

Ajax heeft in de doordeweekse ontmoeting met Willem II flink aan het doelsaldo gewerkt. De Tilburgers troffen een gretig Ajax en mochten van geluk spreken dat het maar bij vijf tegentreffers bleef. Het absolute hoogtepunt was de prachtige openingstreffer van de teruggekeerde Antony.

Ajax heeft het de laatste weken behoorlijk lastig gehad met de kleintjes, dus tegen Willem II nam Erik ten Hag geen risico. De oefenmeester beschikt over een fitte selectie en stuurde de bekende namen het veld in. Zo keerden Antony en Haller terug in de basis. De enige opvallende wijziging was de basisplaats van Davy Klaassen. Steven Berghuis begon op de bank omdat hij gisteren vader is geworden en daardoor de afsluitende training moest missen.

Antony viert terugkeer met heerlijke treffer

Waar er eerder dit seizoen nog wel eens getwijfeld werd aan de instelling van Ajax, was daar tegen Willem II geen sprake van. Al na iets meer dan twintig minuten spelen stond Ajax op een comfortabele 3-0 voorsprong. Dit was met name te danken aan Antony. De teruggekeerde Braziliaan was tweemaal trefzeker en vooral zijn eerste goal was van grote schoonheid. Van flinke afstand werd de bal met veel precisie in de lange hoek gekruld.

Tussen de twee treffers van Antony door wist ook Lisandro Martínez op het scorebord te komen. De Argentijn schoot, met enige fortuin, een afgeslagen corner achter Timon Wellenreuther. Toen Haller na een half uur spelen ook de 4-0 maakte leek een slachtpartij in de maak, maar Willem II kreeg enige hulp van de arbitrage. De Fransman zag zijn tiende treffer van het seizoen afgekeurd worden wegens buitenspel. Een opmerkelijke beslissing omdat de bal via een Tilburgs been bij Haller terecht was gekomen.

Invallers geven overwinning extra kleur

Na de thee nam Ajax wat gas terug. De Amsterdammers hielden Willem II in de tang, maar de echte urgentie om door te drukken was verdwenen. Toch konden de Tilburgers niet voorkomen dat Ajax verder uitliep. Klaassen kopte twintig minuten voor tijd via een corner-variant de 4-0 binnen. Vervolgens waren het de invallers die voor een vijfde treffer zorgden. Danilo kon binnentikken na een goed lopende aanval opgezet door Devyne Rensch en Berghuis.

In de blessuretijd had Berghuis zijn week nog mooier kunnen maken, maar van dichtbij kreeg de invaller de bal er niet in. Zo bleef het bij 5-0 en wist Pasveer voor de zevende keer op rij de nul te houden in de eredivisie.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink