Aras Özbiliz beleeft een goede voorbereiding. De jonge aanvaller staat al heel lang te boek als een groot talent, maar heeft veel last gehad van blessures. Dit seizoen is alles anders en Özbiliz maakte ook al minuten in de hoofdmacht. Woensdagavond volgt hij Ajax – PAOK vanaf de kant.

Voor Özbiliz was het zelfs voor het eerst in vier jaar dat hij de seizoensstart meemaakte met zijn ploeggenoten. ,,Daardoor is het voor mij wat zwaarder dan normaal, maar tot nu toe gaat het goed’’, licht de aanvaller toe. ,,Ik ben zeer tevreden dat ik fit ben.’’ Iets dat niet vanzelfsprekend is gezien zijn verleden.

,,Ik heb twee keer mijn linkerkruisband afgescheurd. Verder heb ik mijn schouder uit de kom gehad en een stressfactuur in mijn middenvoetsbeentje opgelopen’’, somt Özbiliz alle gevallen op. Om daar vervolgens droogjes aan toe te voegen: ,,Ik heb wel het een en ander gehad ja.’’ Vooral de zware knieblessures namen veel tijd in beslag. ,,De eerste keer duurde het veertien maanden en de tweede keer zeven maanden.’’

Gelukkig voor Özbiliz ligt dat onfortuin nu achter hem en kan hij zich helemaal richten op de toekomst. Nadat de belofte eerder aan het slot van vorig seizoen de trip meemaakte naar Curaçao, sloot hij vorige maand opnieuw aan bij het eerste elftal. Daar nam Jol hem af en toe even onder zijn hoede. ,,Hij heeft vooral aangegeven welke punten ik moet verbeteren’’, beaamt de buitenspeler, die naar eigen zeggen geen voorkeur heeft voor de linker of rechterflank. ,,Hij zegt dat ik agressief moet bewegen, goed vrij moet lopen en sterker moet worden.’’ Özbiliz is dan ook content dat Jol behouden bleef voor Ajax. ,,Tuurlijk, dat is positief en ik ben blij dat hij blijft. Het is vooral belangrijk voor de ploeg en de club.’’

Woensdagavond staat het duel met PAOK Saloniki op het programma. Als Ajax deze en de volgende ronde weet door te komen, is deelname aan de Champions League een feit. Ondanks de concurrentie in de aanval, is dat reden voor Özbiliz om verder te dromen. ,,Ik heb altijd gedroomd over de Champions League-tune die je hoort als je het veld opkomt. Dat is een jongensdroom.’’

Over de wedstrijd tegen PAOK is de jonge Ajacied duidelijk. ,,Daar zal het heel lastig worden met dat fanatieke publiek. Daarom moeten we thuis zo’n uitslag neerzetten dat we daar niet meer in de problemen komen.’’
 

Reageren op dit bericht