Perr Schuurs: ‘Bij Ajax mag zoiets niet gebeuren’

Perr Schuurs kwam in de zomer van 2018 over van Fortuna Sittard. De verdediger kon destijds ook voor PSV kiezen, maar die gesprekken waren veel zakelijker. “Er wordt vaak gezegd dat Ajax een kille club is, ik heb het tegendeel ervaren. We hebben een mooie spelersgroep, maar ik voel de warmte ook bij iedereen rondom het team. Iedereen wil voor Ajax spelen, het zegt iets over de sfeer bij ons.”

Schuurs speelde in het eerste jaar zijn wedstrijden voor Jong Ajax en afgelopen zomer maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de Johan Cruijff Schaal. “Eindelijk”, dacht Schuurs. Zo vertelt hij tegenover de Volkskrant. “Ik moest sterker worden, Jong Ajax was een leerschool.” Hij kweekte maar liefst zeven kilogram aan spiermassa bij en dat heeft hem geholpen in zijn ontwikkeling als verdediger.

Inmiddels kwam hij tijdens twaalf officiële duels in actie voor het eerste elftal, maar Schuurs moet nog een hoop verbeteren. De tegengoal tegen AZ was bijvoorbeeld zijn fout. “Het is een goed voorbeeld van wat ik moet verbeteren, bij Ajax mag zoiets niet gebeuren. Een stapje naar rechts en Boadu kan nooit meer bij de bal. Een week voor het duel met AZ sprak ik met de trainer over beslissende momenten in een wedstrijd.”

Schuurs speelde juist tegen AZ een uitstekende wedstrijd, maar uiteindelijk bleek zijn fout cruciaal. “Ten Hag vertelde me dat hij ooit met een spits speelde die 89 minuten niets had laten zien, tot hij in de laatste minuut scoorde en man of the match werd. Nu overkwam het mij als verdediger. Het is een wijze les, ik moet scherp blijven tot de laatste minuut.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.