Ajax verloor zondag in de slotminuten met 1-0 bij AZ dankzij een laat doelpunt van Myron Boadu. Perr Schuurs moest hem dekken, maar deed dat niet goed en reageert zelfkritisch. “Hij stond voor mij en kopt ‘m bij de eerste paal binnen. Ik wil voor hem komen, daar kwam ik niet meer bij en dan kan hij ‘m simpel inkoppen”, zegt Schuurs die verder een prima wedstrijd speelde, maar dus toch niet tevreden is. “Het gaat om die kleine momenten. Ik moet scherp zijn tot de laatste seconde en dat was ik dus niet.”

De wedstrijd leek lang op 0-0 af te stevenen en daar had Ajax ook vrede mee gehad. “Ik baal natuurlijk enorm. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je gelijk speelt. Dat hebben we niet gedaan. Vooral de manier waarop, in de laatste minuut, is heel zuur”, zegt hij in gesprek met FOX Sports. Schuurs vindt overigens dat Ajax de wedstrijd ook zelf naar de hand had moeten zetten. “Wij hebben genoeg kansen gehad om het zelf af te maken, maar dat hebben niet gedaan.”

Schuurs wil de nederlaag niet wijden aan de vele wisselingen in het elftal. “Wij weten hoe we moeten spelen, wat we moeten doen en wat de trainer van ons verwacht. Natuurlijk missen we een aantal belangrijke spelers, maar we hebben veel kwaliteit, we hebben iedereen nodig en dat zag je vandaag ook.”