Perr Schuurs veroverde in de eerste seizoenshelft een basisplek als centrumverdediger, maar de Limburger ondervindt steeds meer concurrentie van Jurriën Timber. Schuurs zit daardoor de laatste weken steeds meer op de bank en ziet dat Timber een opmars maakt. “Jurriën doet het goed. Wij maken elkaar alleen maar beter met deze concurrentiestrijd”, zegt hij op de clubsite van Ajax.

Het is niet zo dat de 21-jarige Ajacied zich ineens zorgen maakt over zijn positie binnen het team. “Ik heb de afgelopen weken minder gespeeld dan de eerste seizoenshelft. Dat zijn keuzes van de trainer. Ik moet mijn hoofd dan niet laten hangen. Ik weet dat ik bij één van de beste clubs uit Europa speel, waar je met veel concurrentie te maken hebt. Je moet niet negatief worden naar het team, want dat heeft invloed op het uiteindelijke resultaat en dat mag niet.”

Of Schuurs donderdag in de Europa League tegen Lille speelt, weet hij nog niet. Wel weet hij wat Ajax te doen staat. “Voor ons is het belangrijk dat we de volgende ronde bereiken. Op welke manier maakt ons niet uit. Lille zal moeten komen, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd. Voor ons is het zaak om het achterin goed dicht te houden en snel een doelpunt te maken.”