Peter Bosz

Peter Bosz: ‘Ajax zette ons flink onder druk’

Ajax verloor een midweekse oefenwedstrijd tijdens de interlandperiode van Bayer Leverkusen. De Amsterdammers gingen met 2-1 onderuit. Danilo opende nog wel de score voor Ajax, maar dankzij goals van Bellarabi en Paulinho won uiteindelijk de ploeg van voormalig Ajax-trainer Peter Bosz. “In het begin ging het moeizaam, want Ajax zette ons flink onder druk. Daardoor lukte het even niet om van achteruit op te bouwen zoals we altijd doen”, was de reactie van de oefenmeester.

Hoewel de ploeg van Erik ten Hag verloor, kreeg het genoeg kansen om een beter resultaat uit de wedstrijd te halen. Vooral Klaas Jan Huntelaar had zijn vizier niet op scherp staan. De spits kopte op de paal, schoot de bal tegen de onderkant van de lat terwijl het doel leeg was en miste ook meerdere vrije kopkansen waardoor Ajax slechts tot één doelpunt kwam. Ajax kreeg nog een kleine domper te verwerken, omdat Zakaria Labyad geblesseerd uitviel. De ernst is nog onbekend.

Bekijk HIER de samenvatting van het oefenduel.

Opstelling Ajax:
Varela; Veltman, Magallán, Solomons, Kemper (85.Douglas); Ter Heide, Sinkgraven, Labyad (62. Thetani); Danilo (88. Aberkane), Huntelaar en Cerny (88. Maddy)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.