Peter Bosz: ‘Als iemand anders zo’n sliding inzet, houd ik mijn hart vast’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 16 oktober 2016 19:44 – Bron: FOX Sports

1471381418

Ajax heeft de traditiegetrouw moeilijke uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 0-2 gewonnen. De Amsterdammers waren grote delen van de wedstrijd heer en meester tegen de club uit de Hofstad. Toch was Peter Bosz kritisch en zag hij nog de nodige verbeterpunten. “We moeten meer scoren, de kansen zijn er genoeg. Er lag zoveel ruimte op het veld. Als we het dan simpel houden tikken we ADO helemaal zoek.”

De oefenmeester van de Amsterdammers was enthousiaster over de laatste linie. Vooral het optreden van de Colombiaanse aanwinst Davinson Sánchez stemt Bosz tevreden. Net als tegen Utrecht wist de centraal verdediger uit verslagen positie terug te komen dankzij een heuse uitschuifbeen tackel. Dit tot tevredenheid van Bosz. “Dat is wel een specialiteit ja. Dat je zonder overtreding te maken in je eigen zestien een sliding inzet en die bal weet weg te tikken.” De verdedigende actie was niet zonder risico. Toch heeft de trainer van Ajax geen last van stress wanneer Sánchez in de achtervolging gaat. “Bij hem houd ik dus niet mijn hart vast. Als iemand anders zo’n zelfde sliding inzet dan houd ik mijn hart wel vast”, aldus de hoofdtrainer in gesprek met FOX Sports.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.