Peter Bosz: ‘Als ik thuiskom, trek in een lekker wijntje open’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 oktober 2016 15:27 – Bron: Ajax.nl

1467023793

Peter Bosz kwam afgelopen zomer naar Ajax als opvolger van Frank de Boer. Intussen is hij veel in het nieuws geweest over zijn komst naar Amsterdam, tactische keuzes en zijn op het oog norse karakter. Maar hoe gaat het de Apeldoorner eigenlijk af rondom Ajax? Op de clubsite van de Amsterdammers praat hij, naast een stukje voetbal, uitgebreid over zijn leven naast het voetbal in Amsterdam. “Ik ben een heel open persoon, maar ik merk vaak dat mensen een verkeerd beeld van mij hebben.”

Dat verkeerde beeld is ontstaan door zijn media-optredens na afloop van wedstrijden. Hij wil daar weleens een einde aan maken. “Regelmatig lees of zie ik wel eens iets over mezelf in de media. Ik herken mijzelf daar vrijwel nooit in. Met grote regelmaat word ik betiteld als chagrijn, of humorloze man. Mensen die me écht goed kennen zullen zeggen dat ik eerlijk ben en behulpzaam. Dat ik een man ben die heel veel geeft om plezier in het leven en die van de kleine dingen kan genieten.”

Over van het leven genieten gesproken, Bosz doet dat maar al te graag. “Inmiddels heb ik een kleinzoon van ruim 1,5 jaar oud. Dat is bijzonder en het doet je ook reflecteren op je eigen leven. Ik ben een rustiger mens geworden. Als ik nu thuis kom, trek ik samen met mijn vrouw een lekker wijntje open en rook ik een sigaartje. Dan kletsen we wat en kom ik tot rust. De televisie blijft uit. Dat kon ik vroeger nooit. Mijn vrouw en ik hebben beiden huwelijken achter de rug en zijn inmiddels zes jaar samen. Dat ontspannen en het praten heb ik moeten leren. We nemen altijd samen onze dag door, luisteren naar elkaar. Ik ben ouder geworden en daarmee gelukkig ook wijzer.”

Die rust is ook ontstaan tijdens zijn periode als voetballer in Japan. Dat was een bijzondere periode en dat zal me altijd bijblijven. Japan was geweldig. Ik ben verliefd geworden op Tokyo. Het is er zo mooi. Het was een prachtige periode waarin ik heel intens met mijn gezin optrok. We waren erg op elkaar aangewezen, maar dat maakte die periode juist zo bijzonder. Wat ik ook zo fijn vond aan Japan, was dat ik er geen kranten of tijdschriften kon lezen. Dat was zo heerlijk! Ik wist totaal niet wat er over me werd geschreven. Toen besefte ik me ineens dat ik me zo liet beïnvloeden door wat media over me zeiden en schreven. Sindsdien kijk en lees ik vrijwel niets over mezelf.”

Dan toch nog even over Ajax, want hoe kijkt hij eigenlijk terug op zijn eerste maanden in Amsterdam? “Bij Ajax heb ik het erg naar mijn zin. Veel mensen zullen nog aan me moeten wennen. Ik ben anders dan Frank (de Boer, red.) en geef ook anders leiding. Tegelijkertijd moet ik ook wennen aan de mensen waar ik mee moet samenwerken. Dat is belangrijk. Wanneer je niet kan samenwerken functioneert niets meer. Dan klapt het. Ik hoop dat ik hier in ieder geval de komende drie jaar prachtige resultaten kan laten zien. We zijn nog maar een paar maanden op weg, maar ik laat iedereen met een Ajax-hart graag zien wat ik in huis heb en daar ga ik mijn uiterste best voor doen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.