Bertrand Traore

Peter Bosz: ‘Alsof ik hem als mijn eigen zoon beschouw’

Bertrand Traoré werd afgelopen zomer op aandringen van Peter Bosz naar Ajax gehaald. Op de vraag hoe hij vindt dat de voor hem belangrijke aanvaller presteert, reageert hij ietwat geïrriteerd. “Ik heb Bertrand nooit aangewezen als een belangrijke speler. Ik stelde hem op, daaruit maken jullie op dat ik het een belangrijke speler vindt en hem bijna als mijn eigen zoon ben gaan beschouwen. Dat is natuurlijk grote onzin. Niet alleen omdat we er anders uitzien”, zegt hij cynisch. “Het schijnt een belangrijk onderwerp te zijn.”

Daarna kwam hij nog terug op de eigenlijk vraag: “Jouw vraag was hoe ik vind dat hij het momenteel doet: ik vind dat hij het prima doet in de spits.” Of Traoré ook in de spits blijft staan bij de terugkeer van een fitte Kasper Dolberg, kan Bosz niet zeggen. “We hebben een selectie waarbij iedereen kan spelen. Afhankelijk van de fitheid, frisheid en kwaliteiten van de speler besluiten we of wij hem opstellen of niet.” Het meespelen van Dolberg tegen NEC is nog hooguit onzeker. “Hij heeft een gedeelte met de groep meegetraind. We gaan kijken hoe hij hierop reageert en hoe hij er vrijdag voorstaat.”

Bron:
NOS

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.