Peter Bosz

Peter Bosz: ‘Anders was ik gewoon gestopt’

Peter Bosz laat zich voor het eerst iets meer uit over zijn vertrek bij Ajax. De hoofdtrainer van de Amsterdammers verruilde de club voor Borussia Dortmund, maar dat was niet zijn eerste keuze. “Het enige wat ik erover wil zeggen is dat ik gewoon graag was gebleven”, zegt hij in gesprek met de NOS. Uiteindelijk vertrok Bosz omdat het niet boterde met een deel van de technische staf. “Ik heb bij Edwin van der Sar in een vroeg stadium aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan.”

Bosz naar eigen zeggen heel duidelijk geweest “Dat heb ik in januari gezegd en iedere maand heb ik dat herhaald. Ik heb duidelijk gezegd hoe ik erover dacht en het is de club haar goed recht om daar niet op in te gaan.” Het feit dat de Duitse topclub interesse had, kwam Bosz goed uit, maar is niet de reden van zijn vertrek. “Als Dortmund niet was gekomen, dan was ik gewoon gestopt. Dan was ik niet doorgegaan. Dit had niks met geld te maken of met de belangstelling van Dortmund. Mensen die dat zeggen, kennen mij slecht, want zo zit ik niet in elkaar.”

Ondanks het vervelende vertrek, kende Bosz een sterk seizoen waar hij ook van heeft genoten. “Uiteindelijk hebben we er een elftal van kunnen maken waarmee we iets unieks hebben gepresteerd door een Europa League finale te halen. Al met al is het heel bijzonder geweest.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.