Ajaxinside.nl

Ajax speelt woensdagavond tegen AZ. De Amsterdammers kunnen zo direct een goed vervolg geven aan de gewonnen Klassieker van afgelopen zondag. Peter Bosz leeft met vertrouwen naar het duel met de Alkmaarders toe. “Iedereen heeft kunnen zien dat we gedurende het seizoen zijn gegroeid. In de manier van spelen, de vastigheden in ons spel, en het druk zetten. In eigenlijk alle aspecten zoals we bij Ajax willen spelen.”

Ajax treft nu een tegenstander die voor Bosz moeilijk te pijlen is. “In de competitie is het wisselvallig bij ze geweest. De ene keer heel goed, en een andere keer weer matig. Die wisselvalligheid kenmerkt AZ wel dit seizoen”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers die alle respect heeft voor de club van John van den Brom. “AZ is een ploeg die altijd wel in de subtop speelt en het liefst tegen de top aan wil schurken. Dat doen ze ieder jaar wel.”

Over de ontwikkeling van zijn eigen ploeg is Bosz tevreden. Want niet alleen thuis tegen Feyenoord was Ajax oppermachtig. “Kopenhagen-thuis vond ik een goede wedstrijd. En hetzelfde geldt voor PSV-thuis, waarin we onterecht gelijkspeelden.” Maar volgens de oefenmeester is Ajax niet alleen thuis op dreef. “Na de winterstop hebben we een uitstekende reeks neergezet met lastige uitwedstrijden die we allemaal hebben gewonnen. We laten het in de topwedstrijden zien, maar gelukkig ook in andere wedstrijden.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Tete, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Neres, Traoré en Kluivert