Hakim Ziyech

Peter Bosz: ‘Dat verwacht je niet bij hem’

Hakim Ziyech was zondag tegen Feyenoord één van de uitblinkers aan Ajax’ zijde. Het spel van de Marokkaans international stemde ook Peter Bosz tevreden. “Het was een erg goede wedstrijd van hem”, stelt hij in gesprek met Ajax TV. “Als je aan Hakim Ziyech denkt, denk je aan steekpassjes, assists, doelpunten. Oplossingen zien die anderen niet zien en die ook heel snel zien. Zoals zijn assist bij de 2-0.”

De technische vaardigheden zijn volgens Bosz echter niet voldoende. “Dat moet hij vooral blijven houden, dat zullen we nooit weg willen halen, maar als je op het middenveld speelt zul je ook andere dingen moeten beheersen. Daar is hij heel hard mee bezig.” En dat liet Ziyech zien tegen Feyenoord. “Hij ging voorop in de strijd, ging de duels aan en won ze ook. Hij gaf ook een signaal af aan de rest van de ploeg. Dat is opmerkelijk. Dat verwacht je niet bij hem.”

Bron:
Ajax TV

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.