Peter Bosz

Peter Bosz: ‘Dat zijn van die dingen in het voetbal’

 

Peter Bosz is blij met de 4-1 zege op AZ, al verliep het duel moeizamer dan de uitslag doet vermoeden. “Ik vond dat we erg goed begonnen. We zaten er steeds fel bovenop. We maakten alleen de tweede en derde goal niet, terwijl we daar wel de kansen voor kregen”, blikt de hoofdtrainer van Ajax na afloop terug in gesprek met FOX Sports. “Dan worden we in het verloop van de eerste helft slordiger. We gaan steeds meer lopen met de bal en brengen daarmee AZ terug in de wedstrijd.”

Bosz wilde de wedstrijd in de tweede helft weer naar zijn hand zitten. “Dat probeer je in de rust aan te geven. Ook na rust waren we niet bovenliggend. Pas na de 2-1 kregen we het initiatief weer terug. Het is moeilijk om de vinger te leggen op de oorzaak, dan wordt het gissen. Dat zijn van die dingen in het voetbal.” Ajax won uiteindelijk met 4-1, maar Feyenoord liep dankzij een 8-0 zege verder uit qua doelsaldo. “Zondag hebben we nagelaten op doelsaldo in te lopen. Ik vond daarom al dat dat geen issue meer was. In die zin is er niets veranderd.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.