Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 december 2016 16:17 – Bron: Ajax.nl

Peter Bosz weet nog niet zo goed of hij blij moet zijn met Legia Warschau als tegenstander in de volgende ronde van de Europa League. Ajax werd maandagmiddag gekoppeld aan de Poolse ploeg. “Het is moeilijk in te schatten hoe Legia Warschau zich verhoudt tot de afgelopen tegenstanders van ons in de Europa League”, aldus de hoofdtrainer van Ajax op de clubsite.

“Het wordt een weerzien met Valeri Qazaishvili die ik nog ken uit mijn Vitesse-tijd. Een heel goede speler.” Verder kent Bosz de Poolse formatie niet goed. “Ik weet nu nog te weinig van Legia om in te kunnen schatten of we zwaar of licht hebben geloot. Als je het afzet tegen Borussia Mönchengladbach of Manchester United, dan had de loting zwaarder gekund. Dat wel.”

Aanvoerder Davy Klaassen waakt voor onderschatting. “Ik heb ze half gevolgd in de Champions League. Daarin versloegen ze in die laatste wedstrijd Sporting, dus ze zullen wel wat kunnen. Maar ik denk ook dat wij een goede kans maken. Het is in elk geval een voordeel dat we eerst uit spelen, want in de tweede wedstrijd gaat het erom. Dan is het wel lekker dat je je eigen publiek erbij hebt.”