Peter Bosz persco NL

Peter Bosz: “Die trainer begon bijna te kwijlen toen hij het over Ajax had”

Peter Bosz, de voormalige trainer van Ajax, ziet dat zijn voormalige werkgever nog steeds enorm veel aanzien geniet in de voetbalwereld en zo ook bij trainers en spelers van de Europese topclubs.

 „In de zomer speelden we met Lyon tegen Sporting Portugal. Die trainer begon bijna te kwijlen toen hij het over Ajax had”, zegt Bosz, thans trainer van Olympique Lyon. „We troffen ook Villarreal. Hun coach, Unai Emery, dacht volgens mij dat ik Erik ten Hag was. Hij begon namelijk over die laatste minuut tegen Tottenham Hotspur. Toen heb ik maar gezegd dat ik die trainer was die de Europa League-finale haalde, enkele jaren ervoor…”

In dat ene jaar bereikte Bosz met Ajax een Europese finale, maar het bleef dus bij dat ene seizoen. Er was een conflict ontstaan met enkele mensen binnen zijn technische staf. Toch kijkt de trainer met een positief gevoel terug op zijn tijd in Amsterdam. „Zo sta ik helemaal niet in het leven. Ik probeer altijd te leren en ga dan weer door. Maar geloof me, Ajax is echt groot in de wereld. Als je hoort hoe al die mensen praten over de club, zegt dat genoeg.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.