Peter Bosz: ‘Dit geeft vertrouwen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 november 2016 00:17 – Bron: FOX Sports

1477821393

Peter Bosz is enorm blij dat Ajax na vier groepswedstrijden Europese overwintering heeft veiliggesteld. “Dit is geweldig en had ik vooraf niet durven dromen, maar het is een feit. Ik vind het nog terecht ook”, aldus de hoofdtrainer van Ajax na afloop van het met 3-2 gewonnen duel tegen Celta de Vigo in gesprek met FOX Sports. “Tot aan de tachtigste minuut vond ik ons erg goed voetballen en was het leuk om naar te kijken.”

Bosz vond dat zijn ploeg goed uit de startblokken kwam. “Ik vond ons de eerste helft erg goed spelen. We durfden te voetballen, zette hoog druk. Dit is het Ajax hoe ik het graag zie”, aldus de oefenmeester. “In de tweede helft begonnen we wat minder, maar daarna vond ik dat we het weer goed oppakten. Na onze tweede goal waren we heer en meester tot aan die tachtigste minuut”, blikt hij terug.

Celta de Vigo kwam in de laatste tien minuten dichtbij door een 3-0 achterstand terug te brengen tot 3-2. “Op het laatst was het onnodig billenknijpen. We gingen steeds meer achteruit lopen, zij namen meer risico en nadat de tweede tegengoal gevallen was, werd het nog heel spannend”, aldus Bosz. “Wat ik toen dacht? Het zal toch niet. Als het nog 3-3 was geworden was het wel heel erg zuur geweest.”

Al met al is Bosz erg blij met plaatsing voor Europees voetbal na de winterstop, maar hij is vooral tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg in aanloop naar het uitduel met AZ. “Dit geeft vertrouwen. Dat je al zo vroeg door bent is knap. Maar ook de manier waarop we gevoetbald hebben, want het voetbal was vandaag erg goed.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.