Peter Bosz interview EL

Peter Bosz: ‘Dit is een supergevoel’

Peter Bosz zag Ajax tegen Olympique Lyon zwalken in de slotfase, maar de Amsterdammers hielden stand. Ondanks de 3-1 nederlaag heeft Ajax de finale bereikt. “Over twee wedstrijden gaan wij terecht door. Dit is een supergevoel. Ik ben blij dat het Manchester United is geworden. Dat is een geweldig affiche. We gaan kijken of we echt historie kunnen schrijven, want als je in de finale staat, telt het pas echt als je ‘m wint.”

Bosz kneep ‘m nog wel. “Dit is ongelooflijk. Twee minuten voor rust gaat bijna alles mis, krijgen we twee tegengoals en geloven zij er weer in”, blikt hij terug. “Daardoor werd het een andere tweede helft. Er moest in de rust wel wat gezegd worden. Ik heb gezegd dat we niet paniekerig moesten worden, want we hadden daarvoor controle uit balbezit en zij moesten nog twee scoren en dan hadden ze nog steeds maar een verlenging.” Al met al is Bosz trots op zijn ploeg. “De jongens gingen geweldig met de spanning om.”

 

Bron:
RTL

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.