Peter Bosz interview EL

Peter Bosz: ‘Dit moeten we uit doorzetten’

Peter Bosz is enorm blij met de 2-0 zege die Ajax heeft geboekt op Schalke 04. De Amsterdammers staan met één been in de halve finales van de Europa League. “Ik ben trots op de jongens. Dat heb ik ook gezegd in de kleedkamer. We hebben het gewoon geweldig gedaan. Het is wel de kwartfinale. Dan begin je thuis en moet je wel een resultaat neerzetten. Als je dat dan op zo’n overtuigende manier kan doen, 90 minuten lang, is de enige kritiek dat je niet met 3-0 of 4-0 wint.”

Toch is Bosz vooral blij dat Ajax geen tegengoal heeft geïncasseerd. “Ik ben ook blij dat we de nul hebben gehouden. Dat is Europees gezien ook heel belangrijk.” Maar was Schalke 04 nou zo slecht? “Vanaf de kant zie de kwaliteit van Schalke 04 wel. Maar omdat we er zo dicht op zaten en zonder onder druk zetten continu gaven we ze geen mogelijkheid om die kwaliteit ook echt te etaleren. Nu moeten we dat uit doorzetten. Thuis en uit willen we hetzelfde spelen. Ook daar moeten we proberen ver van de goal te spelen en het dan afmaken.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.