Peter Bosz: ‘Dit verdient een groot compliment’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 oktober 2016 16:23 – Bron: FOX Sports

1474450856

Peter Bosz is blij dat Ajax een zwaar blok voor de interlandperiode heeft afgesloten met een zege op FC Utrecht. “Ik kan niet anders dan de spelers een groot compliment maken. Ik ben vaak kritisch op ze. Maar als je in zo’n zware periode, twee wedstrijden in de week en met 0-1 achter komen, de wedstrijd zo kunt omdraaien, dan verdient dat een groot compliment”, aldus de oefenmeester in gesprek met FOX Sports.

“In de eerste helft vond ik dat we wel de grip hadden. Het resulteerde nog niet in echte kansen. Maar je zag wel dat we steeds beter aan het voetballen toekwamen. Totdat we die goal tegen kregen. Daarna hebben we geluk gehad dat FC Utrecht niet de 0-2 maakt. Dan wordt het nog zwaarder. In de tweede helft werden zij moe, omdat ze in de eerste helft continu achter de bal aan moesten. Dan ga je ruimte krijgen. En wij gingen juist beter spelen. Alleen moeten wij leren de wedstrijd eerder op slot te gooien. Dan moeten we nog wel doen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.