Peter Bosz: ‘Dit was geen goed Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 december 2016 20:22 – Bron: FOX Sports

Peter Bosz is blij met de overwinning van Ajax op FC Groningen, maar was niet erg te spreken over het vertoonde spel in de Amsterdam ArenA. “Ik vond dit één van onze mindere wedstrijden”, stelt hij na afloop van de 2-0 zege in gesprek met FOX Sports. “We scoorden al snel en kwamen veel één-op-één bij hun in de zestien. We wisten niet de tweede te scoren en verloren daarna de grip op de wedstrijd. Ik was blij dat we met 1-0 de rust haalden.”

Groningen kreeg een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker en raakte ook nog de paal. “Ik vond dat we in de tweede helft wel iets meer grip hadden, maar dit was geen goed Ajax vandaag. Onze veldbezetting was niet goed. De afstanden waren te groot, waardoor er niet goed druk gezet kon worden.” Ook ging hij in op het spel van Vaclav Cerny en invaller Anwar El Ghazi. “Ik vond dat Cerny momenten had waarin hij dreigend was en momenten waarin het niet goed ging. El Ghazi had meer diepte in zijn spel. Dat kwam ons spel wel ten goede vandaag.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.