Peter Bosz: ‘Dit zijn dure punten’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 11 december 2016 19:18 – Bron: FOX Sports

1477821393
Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De Amsterdammers zien in Enschede een ongeslagen reeks van twintig wedstrijden ten einden komen. De Tukkers parkeerden de bus in de eigen Grolsch Veste in de hoop een punt te pakken. De ploeg van Peter Bosz liet aanvallend te weinig zien en moest uiteindelijk toekijken hoe FC Twente er zelfs nog met de overwinning vandoor ging. “Je verliest geheel onnodig,” aldus de oefenmeester van de Amsterdammers tegenover FOX Sports.

Ajax had veel moeite met het creëren van kansen. Volgens Bosz lag dit vooral aan het spel van FC Twente en baalt dat zijn ploeg niet scherp genoeg was bij de spaarzame kansen die zij kregen. “Je speelt tegen een tegenstander die ver teruggetrokken op eigen helft speelt. Dan zijn de ruimtes klein. Het is dan zaak dat je die paar kansjes die je krijgt dan weet af te drukken. Als je dan scoort gaat er vanzelf meer ruimte komen, maar dat doe je niet.”

De eerste nederlaag van dit seizoen zorgt er voor dat de wedstrijd van volgende week tegen PSV nog belangrijker wordt. De ploeg uit Eindhoven kan bij een overwinning in de ArenA gelijk komen in punten. Toch maakt Bosz zich niet zo veel zorgen over deze nederlaag. “Het was onnodig, maar we moeten ook niet doen alsof er nu van alles aan de hand is. We stonden goed, daar was op zich niet zo veel mee aan de hand. We moeten daar niet dramatisch over doen.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.