Peter Bosz: ‘Een hele belangrijke horde’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 januari 2017 14:52 – Bron: FOX Sports

1477821393

Peter Bosz is blij met de zege van Ajax op FC Utrecht en vooral de vechtlust werd benoemd. “Ik ben tevreden over de overwinning en hoe we aan de wedstrijd begonnen, en ook over hoe we gevochten hebben als team toen het minder ging”, aldus de hoofdtrainer van Ajax. “Het eerste half uur was voor ons, daarna kregen we een moeilijke fase door slordig balverlies. We hebben bij vlagen goed gevoetbald en met elkaar geknokt om de wedstrijd te winnen. Dit was een hele belangrijke horde.”

Anwar El Ghazi en Davinson Sánchez werden gewisseld. Bosz legt zijn keuzes uit. “Anwar heeft het in de eerste helft goed gedaan. Daar had Van der Meer veel moeite mee. Dat werd in de tweede helft minder. Met Justin hoopte ik een nieuwe impuls te geven.” De keuze om Sánchez te wisselen was een tactische. “Wij dachten dat we op die positie iemand moesten hebben die goed kan verdedigen, maar ook de ballen goed kan inspelen. Dat hij beter dan Davinson”, aldus Bosz in gesprek met FOX Sports.

De wereldgoal van Lasse Schöne was niet alleen mooi en belangrijk, maar ook revanche op de gemiste strafschop. Bosz heeft ervan genoten. “Wat ik vanaf de bank zag, was het geen makkelijke volley. Mooier kan ie er bijna niet in. Een waanzinnige goal.” Dat Schöne een strafschop miste, kan Bosz hem vergeven. “Penalty’s vergeet ik snel. Hij kan erin en hij kan er niet in. Daar kan ik boos of chagrijnig om zijn, maar de wedstrijd gaat gewoon door. Hij zal het niet expres doen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.