FOX Sports

Ajax won zaterdagavond eenvoudig met 1-5 bij NEC, tot tevredenheid van Peter Bosz. Toch heeft de oefenmeester niet ontspannen op de bank gezeten. “Ik zit nooit relaxed achterover. Ik weet dat wedstrijden altijd kunnen kantelen”, aldus Bosz in gesprek met FOX Sports die zijn ploeg wel de complimenten geeft. “We hebben het geweldig gedaan vandaag. Net als de vorige wedstrijden zijn we goed begonnen, maar dit keer belonen we ons door snel te scoren.”

Een smetje op de ruime zege was het tegendoelpunt dat viel bij een 0-3 voorsprong. “Of ik me daaraan erger Ja, dat kan niet. Het is bijna lachwekkend”, stelt Bosz kritisch. “Ik weet niet wat het is, maar we gaan het bespreken en goed nakijken. We leden heel slordig balverlies rond het strafschopgebied. We stonden in ieder geval niet goed, anders kan hij nooit zo vrij voor de keeper komen.”

Donderdag staat het volgende duel op het programma. Dan komt Schalke 04 op bezoek in de Amsterdam ArenA. Bosz weet niet of hij dan over Kasper Dolberg kan beschikken. “Bij hem bekijken we het van dag tot dag. Het gaat steeds iets beter, maar je moet honderd procent fit zijn om te kunnen spelen.” Intussen doet Bertrand Traoré het steeds beter in de spits. Een dilemma als Dolberg weer fit is? “We hebben meer goede spelers. Jairo Riedewald viel bijvoorbeeld ook erg goed in. Dat zijn heerlijke problemen, dat is beter dan dat ik denk: oh god, wie gaan we nu weer opstellen.”