Peter Bosz: ‘Goede zaak voor hele betaalde voetbal’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 september 2016 11:41 – Bron: Ajax.nl

1474450856

Tijdens Ajax – Willem II vindt er een heuse wereldprimeur plaats. Voor het eerst wordt er tijdens een officiële voetbalwedstrijd een video-scheidsrechter ingezet. Peter Bosz is blij met de ontwikkeling, zo zegt hij bij Ajax TV. “Ik denk dat het voor het hele betaalde voetbal een goede zaak is. Maar er moet wel eerst duidelijkheid komen bij de scheidsrechters zelf. Zo zag je dat een handsbal van Dijks niet tot een penalty leidde, maar een dag ervoor in een zelfde soort situatie bij Go Ahead wel. Dat is vaak nog onduidelijk.”

Toch is de hoofdtrainer van de Amsterdammers groot voorstander van innovatie in de voetbalsport. Hij snapt de tegenstanders van bijvoorbeeld een video-scheidsrechter dan ook niet. “Het is een hele goede zaak dat je in hele korte tijd kan horen of het wel of geen penalty, buitenspel of een rode kaart is. Dat zijn zulke ingrijpende beslissingen in wedstrijden, als je daar honderd procent zeker van bent door de beelden terug te kijken, komt dat de eerlijkheid van het spel ten goede.”

Sporten zoals tennis en hockey zijn de tijd vooruit ten opzichte van voetbal. “Voetbal is een hele conservatieve sport, door al die jaren heen al. We hebben nog steeds regels die in het jaar 1800 verzonnen zijn. De afmetingen van het veld, de doelen… dat is best wel apart. Aan de ene kant is het goed dat het spel zijn originaliteit behoudt, maar er zijn ook innovaties waar je in mee moet gaan, vind ik. Het hockey loopt daarbij vaak voorop, het voetbal loopt vaak achterop. Dat is jammer.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.