RTL

Ajax zorgde donderdagavond voor een enerverende avond. De Amsterdammers kwamen met 3-0 achter, maar kwamen terug tot 3-2 wat voldoende was om Schalke 04 uit te schakelen. “Met 3-0 waren we uitgeschakeld. Als je dan met tien man speelt, hielden weinig man meer rekening met ons”, reageert Peter Bosz na afloop tegenover RTL. “Het was goed dat we met 0-0 de rust in gingen, al hadden we liever gewoon gescoord, dan was de wedstrijd denk ik eerder beslist.”

Schalke schoot uit de startblokken en kreeg binnen twee minuten twee levensgrote kansen. “Dit hadden we verwacht, Schalke dat onstuimig begint en zou stormen. Dat lukte ze ook in de eerste paar minuten. Daarna kwamen we iets beter in de wedstrijd, maar ik vind dat we niet goed gespeeld hebben. We leden veel slordig balverlies waaruit zij konden counteren. Er zat denk ik teveel spanning op de ploeg. Je moet durven voetballen, die was niet bij iedereen aanwezig.”

Bij de 3-0 achterstand heeft Bosz in de rust van de verlenging de puntjes op de i proberen te zetten. “We moesten compact staan en de momenten zoeken om eruit te komen. Dat het bij 3-0 nog gebeurt, is een groot compliment aan de jongens”, aldus de hoofdtrainer van Ajax. “We hebben met tien man hard moeten vechten en dat hebben we gedaan. Er waren momenten bij dat Sanchez en Tete naar voren stormden dat ik dacht: rustig, het is al 3-1.”