Peter Bosz: ‘Hebben het aan onszelf te wijten’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 maart 2017 16:51 – Bron: FOX Sports

1477821393

Ajax wist zondag niet te winnen van FC Groningen en miste daardoor de uitgelezen mogelijkheid om drie punten in te lopen op Feyenoord. Peter Bosz baalt: “We hebben het aan onszelf te wijten”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers in gesprek met FOX Sports. Of de uitslag van Feyenoord spanning meebracht voor zijn spelers, weet hij niet. “Wat er in de ‘koppies’ zit, weet ik niet. Ik kan alleen oordelen over wat ik zie, dat was onvoldoende vandaag.”

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en Ajax ging slordig met het balbezit en de kansen om. “Ik had verwacht dat Groningen zo zou beginnen, we konden daardoor niet verrast zijn”, stelt Bosz die vooral baalt dat de echte scherpte ontbrak. “We hebben wel kansen gehad, maar het feit dat we die kansen niet maken, zegt wel wat over de scherpte waarmee wij de wedstrijd gespeeld hebben.” Aan de goal van FC Groningen ging een overtreding vooraf, maar Bosz wijst ook hierbij naar zijn ploeg, in dit geval André Onana. “Het was een overtreding, maar hij mag zich niet in die situatie manoeuvreren.”

Feyenoord verloor eerder op de middag met 1-0 bij Sparta, waardoor Ajax nu vier punten achterstand heeft op de koploper uit Rotterdam. Op het feit dat Ajax een grote kans heeft laten liggen om in te lopen op Feyenoord, reageerde Bosz nuchter. “We zijn een punt ingelopen, of niet? Als we nog vier keer een punt inlopen, staan we ook bovenaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.