Peter Bosz: ‘Het is een zware wedstrijd geworden’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 november 2016 16:54 – Bron: FOX Sports

1477821393

Peter Bosz reageerde na afloop van de 0-1 zege op sc Heerenveen gematigd tevreden. “Het is een zware wedstrijd geworden, dat hadden we ook verwacht”, begint Bosz na afloop in gesprek met FOX Sports. “Het zag er rommelig uit, veel balverlies, maar ondanks dat hebben we zeker grote kansen gehad. We scoorden alleen lang niet, en dan ben je blij als de bal er uiteindelijk toch ingaat.”

Hakim Ziyech was afgelopen week ziek geweest en was ook een aantal kilo’s kwijtgeraakt. Uiteindelijk begon de spelmaker wel in de basis, maar hij kon niet zijn stempel drukken en werd na ruim een uur spelen gewisseld. “Ik was blij dat hij kon spelen. Hij heeft het maximale gegeven. Ik wilde hem eigenlijk al in de rust wisselen, maar hij gaf aan dat hij nog wel even door kon spelen”, vertelt de hoofdtrainer van Ajax na afloop.

De meningen over het spel van Kasper Dolberg in het Abe Lenstra Stadion waren verdeeld. Bosz nam het echter op voor de 19-jarige spits. “Ik vond hem echt goed spelen”, aldus de oefenmeester. “Je moet zien onder welke omstandigheden hij moest spelen. Hij zorgde voor zoveel balbezit met een man die vaak om hem heen hing. Hij was vandaag weer erg belangrijk voor ons. Ik vond wel dat de scheidsrechter hem meer in bescherming had moeten nemen, maar laat ik verder niet teveel zeggen over de arbitrage.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.