Peter Bosz: ‘Het moet anders, dat is duidelijk’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 juli 2016 09:15 – Bron: FOX Sports

1467968342

Peter Bosz baalt enorm van het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen AFC. “Wij waren niet goed genoeg vandaag. Daar baal ik van, dit mag niet gebeuren”, stelt hij in gesprek met FOX Sports. “De manier waarop wij willen spelen is alles behalve wat we gezien hebben vandaag. We hadden in balbezit geen tempo, waren voorspelbaar, geen diepgang. We hebben kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Het ontbreekt aan scherpte.”

Ajax heeft nog twee weken tot het eerste officiële duel op het programma staat. Dan treedt men aan in de voorronde Champions League. “Over een paar weken moet die scherpte er zijn. Dan gaan we kijken wie dat wel kunnen opbrengen. Maar het is niet alleen scherpte, maar ook de manier van spelen dat mij niet aanstaat. Ook bij balverlies is het niet goed genoeg. Het is niet reëel om binnen twee weken te verwachten dat ze exact weten wat er van ze verwacht wordt, maar dat het anders moet, is duidelijk.”

Tot slot ging de hoofdtrainer van Ajax nog in op het nieuws dat Arek Milik deze zomer bij Ajax blijft. “Ik ben hartstikke blij dat hij blijft. Hij is belangrijk, heeft aangetoond te kunnen scoren. Een goede spits halen is moeilijk, deze jongen zit al een tijdje bij Ajax. Iemand anders moet wennen.” En wat was de bijdrage van Bosz in het aanblijven van Milik? “Ik heb mijn mening gegeven, maar die rol moet je niet overschatten.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.