FOX Sports

 

Peter Bosz is heel content met de 2-1 zege die Ajax zondag boekte op Feyenoord. De Amsterdammers oogden scherp en lieten vanaf het eerste fluitsignaal merken dat er voor Feyenoord niks te halen viel in de ArenA. “Ik vond Ajax echt geweldig spelen. Ik wil daar niemand uitlichten, het was een echte teamprestatie”, aldus de hoofdtrainer van Ajax na afloop van de zege op Feyenoord in gesprek met FOX Sports.

Hij vindt het wel jammer dat Ajax niet in staat was om de score verder uit te breiden en zo te werken aan het doelsaldo. “Met 4-0 of 5-0 had niemand raar opgekeken vanmiddag”, doelt Bosz op de vele kansen die Ajax nog niet liggen via onder meer Bertrand Traoré en Abdelhak Nouri. “In dat opzicht heb ik wel het gevoel dat we een punt hebben laten liggen. Zeker Traoré had moeten scoren. Hij heeft zichzelf en ons veel tekort gedaan door niet te scoren. Dat had hij wel verdiend, ik vond hem goed spelen.”

De titelstrijd ligt met nog zes wedstrijden te gaan behoorlijk open. Ajax heeft drie punten achterstand op Feyenoord, PSV volgt de Amsterdammers weer op twee punten. Bosz is vooral blij dat Ajax haar plicht heeft gedaan en de race weer spannend heeft weten te maken. “Feyenoord zal zich maar weer op moeten zien te richten na deze klap. De druk ligt nu weer meer bij hen. Dat gaat nog leuk worden. Ik richt me nu alleen op AZ.”