Peter Bosz: ‘Iedereen moet zich bewijzen’

1467968342

Peter Bosz is bijna twee weken actief als nieuwe trainer van Ajax. Vanuit het trainingskamp in het Oostenrijkse Zillertal sprak hij uitgebreid over zijn beleving van deze eerste periode. “Het bevalt goed. Als nieuwe trainer is het fijn om de spelers de hele dag bij je te hebben, dat ze niet direct na de training naar huis gaan. Je leert ze zo beter en op een andere manier kennen”, aldus Bosz in gesprek met Ajax TV.

De Apeldoorner wil deze weken volop benutten om zijn ploeg klaar te stomen voor de voorronde Champions League. Op 26 of 27 juli vindt het heenduel al plaats. “De doelstelling van de voorbereiding is niet geblesseerd raken, fysiek de jongens klaarstomen voor de belangrijke wedstrijden die snel komen dit seizoen. Tegelijkertijd wil je dat jouw manier van spelen voor iedereen duidelijk is. We liggen op schema, maar de wedstrijden gaan bepalen of het goed is. Het resultaat telt.”

Ook werd er gesproken over de speelwijze. Want houdt hij vast aan één speler achter de spits? “Dat zou kunnen. Het heeft er mee te maken of we een echte ‘nummer 6’ in de selectie hebben. We hebben in ieder geval spelers die goed box-to-box kunnen spelen. Klaassen, Gudelj, Sinkgraven, Van de Beek en Bazoer kunnen dat. Maar we zijn nog aan het kijken of iemand echt specifiek op ‘6’ kan spelen. Kan dat, dan kun je met twee lopers spelen, anders kan je met een ’10’ gaan spelen.”

“De intentie is dat we willen aanvallen, voor spektakel willen zorgen en naar voren willen verdedigen. In wat voor systeem je dat doet, is wat mij betreft ondergeschikt. Dat hangt van je spelers af. Het kan zelfs per wedstrijd verschillen.” En welke spelers zicht hebben op een basisplek, laat Bosz in het midden. “We hebben nog niet één wedstrijd gespeeld. We spelen nog een aantal oefenwedstrijden en daarin zal iedereen zich moeten bewijzen. We zullen vanzelf wel zien wie wij op dat moment de beste spelers vinden en waarmee we denken te kunnen winnen.”

Bosz heeft ook een aantal talenten meegenomen op trainingskamp, waaronder Mathijs de Ligt en Pelle Clement. “De jonkies hebben allemaal een goed niveau. Dat zegt wel wat over hoe er met de jongens is gewerkt. Het is aan die jongens om mij te overtuigen dat ik ze erbij moet houden en misschien wel moet laten spelen. Er zijn een aantal jongens al toegevoegd aan de A-selectie waaronder Frenkie de Jong en Abdel Nouri. Het is jammer dat hij er hier niet bij kan zijn.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.