Peter Bosz: ‘Ik ben opgelucht’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 september 2016 20:07 – Bron: FOX Sports

1467968342

Peter Bosz is erg blij met de drie punten die Ajax zondag heeft gehaald tegen Vitesse. “Ik ben zeker opgelucht. Winnen is op dit moment het beste medicijn voor ons. Dat hebben we gedaan”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers in gesprek met FOX Sports. “Je wist van te voren dat het niet heel makkelijk zou worden, want Vitesse heeft een uitstekende ploeg. Als je dan wint, ben je daar blij mee. Het winnen moet vertrouwen gaan geven zodat we vervolgens ook makkelijker gaan voetballen.”

De wedstrijd kan wat Bosz betreft alle kanten op. “Ik vond het een heel open wedstrijd. Beide middenvelden hadden moeite grip te krijgen op de wedstrijd. Daardoor ontstonden er kansen voor beide doelen. Er was veel balverlies, we kwamen te weinig aan het ‘doorvoetballen’ toe. Dat kan veel beter. Maar je ziet gewoon dat de druk en de spanning er op staat. Overwinningen helpen daarbij om uiteindelijk beter te gaan spelen.”

De oefenmeester liet zijn nieuwste aanwinst Hakim Ziyech debuteren als rechtsbuiten. Hij was direct belangrijk met een assist op de winnende treffer. “Ik denk dat hij het naar vermogen heeft gedaan. Hij zorgde voor die assist, dat is ook een kwaliteit van hem. Verder zullen wij Hakim beter moeten leren kennen en hij ons, zodat we veel meer rendement uit zijn kwaliteiten kunnen gaan halen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.