Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 januari 2017 22:24 – Bron: FOX Sports

Peter Bosz is blij met de zege op ADO Den Haag. Het werd uiteindelijk 3-0, maar die score had wat de hoofdtrainer betreft hoger kunnen en moeten uitvallen. “Als je al vroeg op een 2-0 voorsprong komt, dan moet je door”, zegt hij in gesprek met FOX Sports. “Dat hebben we ook in de rust tegen elkaar gezegd. We hebben ook wel de nodige kansen gehad, maar die moeten er op een gegeven moment wel in.”

Uiteindelijk bepaalde Kasper Dolberg de eindstand op 3-0 en maakte daarmee een einde aan reeks van zeven wedstrijd dat hij niet wist te scoren. Bosz was tevreden over de Deen. “Niet alleen door zijn goal, maar ook door zijn spel. Het was jammer dat zijn omhaal eerder in de wedstrijd op de lat ging. Je hoopt voor zo’n jongen dat ie erin gaat. Uiteindelijk gebeurde het toch.” Na afloop kon Bosz geen duidelijke reactie van Dolberg aflezen. “Hij is de overtreffende trap van een koele Scandinaviër. Hij laat nooit zoveel merken.”

Tot slot werd ook Justin Kluivert besproken. De buitenspeler maakte zijn basisdebuut en liet een goede indruk achter, zag ook Bosz. “Ik geniet van dat ventje, hij is vrij onbevangen, al zag ik voor de wedstrijd dat hij wel gespannen was. Hij begon geweldig aan de wedstrijd en was voor een groot gedeelte een plaag voor de verdediging. Hij heeft dreiging, dat zie je aan alles. Hij heeft het al met al geweldig gedaan.”