Peter Bosz: ‘Ik heb me kapot geërgerd’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 november 2016 16:45 – Bron: FOX Sports

1477821393

Peter Bosz was na afloop van het gelijkspel tegen AZ op z’n zachtst gezegd niet blij. Hij was furieus over het spel van Ajax in de eerste helft. “Ik heb me kapot geërgerd”, zegt hij stellig in gesprek met FOX Sports. “Ik vond het helemaal niks van onze kant. Zij waren agressiever, wij dachten even lekker een middagje rustig te kunnen voetballen. Dit is misplaatste arrogantie.”

Hij heeft dit nog niet meegemaakt bij Ajax. “Dit is de eerste keer dat ik me daarover heb opgewonden. In de rust heb ik de jongens wel verteld hoe ik erover dacht ja. Ik heb gezegd dat ik dit nooit meer wil zien.” En dat kwam uit, want Ajax speelde een sterkte tweede helft. “Alles wat we in de eerste helft niet goed deden, deden we in de tweede helft wel goed. We waren wel heel dominant en vast in balbezit. We hebben veel kansen gehad en hadden de derde goal moeten maken.”

Bosz werd ook gevraagd naar de toestand van Amin Younes. De Duitser, die een goede tweede helft speelde, raakte geblesseerd. “Hij had last van zijn lies, dus daarom moest ik hem eraf halen”, aldus Bosz die ook al geen beroep kan doen op de geblesseerde Vaclav Cerny. Komt Anwar El Ghazi daardoor weer in beeld? “Nee, daar denk ik geen seconde aan.” Een voordeel voor Ajax is dat de interlandperiode gaat beginnen. De eerstvolgende wedstrijd staat pas op 20 november op het programma.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.