RTL

Peter Bosz kon woensdagavond moeilijk geloven wat er allemaal gebeurde tijdens de wedstrijd tegen Olympique Lyon. Ajax won uiteindelijk met 4-1. “Ik heb mezelf de hele wedstrijd in de arm zitten knijpen”, zegt hij tegenover RTL. “Het was een te gekke wedstrijd. Het had ook 12-5 kunnen worden. Ik probeerde de spelers nog te coachen, maar dat had geen zin. Zelfs onze verdedigers bleven naar voren lopen. Ik was erg blij dat de 4-1 er ook nog in ging. 3-1 was zonde geweest. We wilden de nul houden, dus dat was een domper geweest.”

Ondanks de knappe en verdiende overwinning, zag Bosz zijn ploeg matig aan de wedstrijd beginnen. “Natuurlijk was er spanning en dat is heel normaal, maar de jongens moesten dat van zich afspelen. De eerste 20 minuten waren heel rommelig. We wisten dat zij druk vooruit gingen zetten. Dat hadden we op de training van gisteren al gezien. Door het hoge drukzetten kregen we ook ruimte. We wisten de vrije man niet te vinden en maakten het onszelf moeilijk, maar de doelpunten hielpen ons.”

Al met al is de hoofdtrainer van Ajax enorm tevreden met het vertoonde spel en de uitslag. “Ik ben enorm blij en trots. Het zag er niet naar uit, want we begonnen dramatisch. De eerste twee kansen gaan erin terwijl zij beter voetbalden. In de tweede helft wisten we dat om te draaien en gingen we ook nog voetballen. We moeten volgende week nog vol aan de bak, Schalke heeft ons dat laten zien. Ik denk dat ze het ons nog heel moeilijk gaan maken, maar 4-1 is een goede start.”