Peter Bosz: ‘Ik vind Celta een sterkte ploeg’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 november 2016 09:23 – Bron: Ajax.nl

1473931478

Ajax neemt het donderdag in de vierde speelronde van de groepsfase van de Europa League op tegen Celta de Vigo. De Amsterdammers speelden twee weken geleden met 2-2 gelijk in Spanje. Toch vindt Peter Bosz het moeilijk om Celta te analyseren. “Ik weet niet zo goed wat we kunnen verwachten. Celta wisselt bijna iedere wedstrijd van team, zowel in de competitie als Europees. We gaan gewoon van onze eigen kracht uit.”

“Wij zijn op een bepaalde manier met de ontwikkeling van ons spel bezig. Daar zit een stijgende lijn in. En bij een tegenslag hoop je er vervolgens weer twee vooruit te maken. Ik vind Celta een sterke ploeg, maar ze hebben ook wel degelijk zwaktes. Tegen Barcelona deden ze het erg goed. Toen kwamen ze snel met 3-0 voor. Hetzelfde gebeurde zondag tegen Las Palmas. Dat geeft de kracht van Celta aan. Aan de andere kant: in beide duels kregen ze ook drie goals tegen.”

Ajax wil in de Europa League in ieder geval overwinteren. Maar uitspraken over hoe ver Ajax het kan gaan schoppen in het toernooi doet Bosz niet. “We willen gewoon zoveel mogelijk punten pakken en wedstrijden winnen. Verder kijken we niet”, aldus de oefenmeester in aanloop naar het duel met Celta de Vigo. “Je weet helemaal nog niet wat voor tegenstanders je bij een eventueel vervolg gaat treffen.”

De hoofdtrainer van Ajax kan geen beroep doen op Nick Viergever. De linkspoot kampt met een spierblessure. Jairo Riedewald, die zijn positie ook innam tijdens het bekerduel met Kozakken Boys, lijkt zijn logische vervanger. Bosz zal verder een keuze moeten maken wie hij als linksback opstelt: blijf hij vasthouden aan Mitchell Dijks die afgelopen twee duels speelde, of valt hij terug op de weer fit verklaarde Daley Sinkgraven? Tot slot keert ook Nemanja Gudelj terug in de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.