Peter Bosz: ‘Ik vind dat we moeten winnen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 februari 2017 12:11 – Bron: Ajax.nl

1473931478

Ajax neemt het donderdagavond op tegen Legia Warschau in de Europa League. Ondanks dat de Amsterdammers op bezoek zijn in Polen, schuift Peter Bosz zijn ploeg naar voren als favoriet. “Ik vind dat we van Legia moeten winnen”, aldus de hoofdtrainer in aanloop naar de eerste knock-out wedstrijd. “Nu kan je er na twee wedstrijden ook uit liggen. Ik hoop dat we morgen vooral als team een goede prestatie neerzetten.”

Ondanks dat Bosz zijn elftal niet als underdog wil neerzetten, waakt de oefenmeester voor onderschatting. “Het is een goede tegenstander. Ik heb vooral voorbereidingswedstrijden gezien. Maar we hebben desondanks een goed beeld van hoe Legia kan spelen. Ze nemen uiteraard ervaring uit de Champions League mee. Ze eindigden in een heel zware poule – met Real Madrid en Borussia Dortmund – voor Sporting Lissabon. Die derde plek geeft hun potentie wel aan.”

Bosz vindt de wedstrijd tegen de Poolse opponent een mooie testcase hoe zijn spelers voorstaan in Europese wedstrijden. “Ik weet waar wij staan in de competitie; mede omdat we de eerste vijf wedstrijden na de winterstop hebben gewonnen. Hoe we er internationaal voor staan, kunnen we over twee wedstrijden pas beoordelen. Het is in elk geval geen vanzelfsprekendheid meer om als Nederlandse club van een Poolse club te winnen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.