Peter Bosz: ‘Ik vond hem werkelijk geweldig’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 november 2016 22:27 – Bron: FOX Sports

1473931478

Peter Bosz is blij met de prestatie van zijn ploeg tegen Panathinaikos. Ajax won uiteindelijk met 2-0 en verzekerde zich van de eerste plek in de groep. “Ik was tevreden over de eerste helft. Ik vond dat wij met een ploeg speelde die niet vaak samen spelen en dat tegen een goede en volwassen ploeg. We bleven voetballend simpel overeind, we creëerden weinig kansen, maar hebben ook weinig weggegeven. Je zag dat we gaandeweg de eerste helft steeds beter in de wedstrijd kwamen.”

In gesprek met FOX Sports ging het al snel over het optreden van Heiko Westermann. Bosz looft het optreden van de Duitser. “Ik vond hem werkelijk geweldig spelen. Hij won al zijn kopduels en zat constant goed in de rugdekking.” Westermann krijgt veel kritiek in Nederland. “Veel mensen praten elkaar na en ik weiger daaraan mee te doen. Heiko heeft vandaag een geweldige wedstrijd voor Ajax gespeeld. Ik kijk naar het totaalplaatje. Goed is goed, slecht is slecht. Maar ik vond hem vandaag uitstekend spelen.”

Ook over man of the match Donny van de Beek was Bosz enorm tevreden. “Die vond ik wel heel goed spelen. De hele wedstrijd pakte hij alle tweede ballen op, hij stond positioneel constant goed en maakte de juiste keuzes in balbezit. Ik vond hem ook een geweldige wedstrijd spelen.” Tot slot kwam Kenny Tete aan bod die zijn basisplek bekroonde met een mooi doelpunt. “Aan het juichen kan je zien dat hij niet heel vaak scoort. De pure blijdschap was daar en dat is volledig begrijpelijk. Het was een geweldige goal.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.